Hoppa till innehåll

Yritystukitietojen julkinen hakupalvelu avattu

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 20.4.2023 14.33
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriön yritystukien yhteinen tietovaranto sisältää tiedot valtion myöntämistä EU-valtiontuista vuodesta 2020 alkaen. Tietovarannon pohjalta on 20.4.2023 avattu julkinen tietopalvelu, jonka myötä yritystukitiedot ovat kaikille helposti saatavilla.

Tietopalvelussa on valmisraportteja tukien kehityksestä ja kohdentumisesta tukiohjelmittain ja alueittain. Yritystuista on tehty neljä valmisraporttia, joista voi tarkastella Suomessa myönnettyjä ja maksettuja yritystukia eri muuttujien suhteen. Valmiita raportteja ovat suurimmat tuensaajat, yritystukien aikasarja, aluenäkymä sekä yhden tukiohjelman perustiedot.

Tietopalvelun avulla voi tehdä myös omia hakuja esimerkiksi toimialoittain, haun myöntäjän, yrityksen koon mukaan, yrityksen nimellä tai y-tunnuksella. Tietopalvelu on yksinkertainen ja intuitiivinen, jonka avulla käyttäjät voivat hyödyntää palvelua omatoimisesti ja oppivat käyttämään sitä helposti kokeilemalla.

Julkinen tietopalvelu sisältää tiedot kaikista julkisista EU-valtiontuista kuten avustukset, lainat, pääomasijoitukset ja verotuet eri hallinnonaloilta ja virastoista. Yritystukirekisteri sisältää EU:n vationtuen edellytykset täyttävät tuet, ml. de minimis –tuet ja SGEI-tuet. 

Digitaalisuuden hyödyntäminen hallinnossa

Osastopäällikkö Ilona Lundström pitää tärkeänä, että uusi yritystukien julkinen tietopalvelu tuottaa kattavaa tietoa yritystuista.

-Tuotamme samalla tilannekuvaa tukien kehityksestä ja kohdentumisesta. Tiedon avoimuus ja palvelun helppokäyttöisyys toteuttavat erinomaisesti ministeriöille asetettuja julkisuuslain vaatimuksia läpinäkyvyydestä, toteaa Lundström.

Yritystukirekisterin y-tunnukselliset tiedot välittyvät Tilastokeskukselle, josta ne ovat tutkijoiden hyödynnettävissä. Yritystukien yhteinen tietovaranto julkistettiin vuonna 2021. 

Lisätiedot: 
neuvotteleva virkamies Anne Rothovius, TEM p. 0295 063 532
 

Tillbaka till toppen