Hoppa till innehåll

I Joensuu sökte man idéer för uppmuntrande beskattning

finansministeriet
Utgivningsdatum 9.3.2017 12.43 | Publicerad på svenska 9.3.2017 kl. 13.45
Nyhet

Hurdan beskattning uppmuntrar till arbete? Detta var ett av diskussionstemana den 9 mars då finansministeriets Nya jobb i Finland -turné besökte skattekontoret i Joensuu.

I Joensuu diskuterade man till exempel hur beskattningen kunde stöda tillväxt, investeringar, risktagning och bidra till att det alltid lönar sig att ta emot arbete.

”Målet borde vara att lätta på beskattningen av arbete och företagande och att förflytta tyngdpunkten mot miljöskatter”, sade finansminister Petteri Orpo då diskussionen som sändes via Twitter Live avslutades (kan ses i 24 timmar på @VMuutiset i Twitter).

Idéer från arbetsplatserna till regeringsbehandling

Finansministeriet ordnar Nya jobb i Finland -diskussionstillställningar i olika delar av landet under vårens gång. Vid tillställningarna hörs arbetsgivare, löntagare och deras företrädare om hur regeringens åtgärder börjat verka, och vad som ännu borde göras för att regeringens sysselsättningsmål på 72 procent kunde uppnås.

Ministeriet sammanfattar idéerna som lagts fram vid diskussionerna och i sociala medier, så att de ska kunna utnyttjas vid regeringens halvtidsöversyn.

Följ diskussionen i social media under #uuttatyötä.

Bilder från tillställning

Idékläckning i Nystad om hur arbetsplatser och sökanden fås att matcha varandra (nyhet 28.2.)
Finansministeriet inleder Nya jobb i Finland -turnén (nyhet 3.2.)

Ytterligare information:

Liinu Lehto, kommunikationsdirektör, tfn 02955 30221, liinu.lehto(at)vm.fi
Mikko Kortelainen, specialmedarbetare, tfn 050 301 8334, mikko.kortelainen(at)vm.fi

Beskattning Finanspolitiken Petteri Orpo