Hoppa till innehåll

Enkät om utvecklandet av småbarnspedagogiken

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 12.12.2013 10.33
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet bereder författningsreformer som gäller barndagvård. I anslutning till detta har ministeriet sammanställt en enkät som riktar sig till barnens föräldrar eller andra förmyndare om behovet av utveckling inom småbarnspedagogiken.

Resultaten av enkäten används som viktigt bakgrundsmaterial för en vidare utveckling av småbarnspedagogiken. Enkäten öppnas 12.12.2013. och det går att svara fram till 19.1.2014.

Enkätens teman gäller bl.a. betydelsen av tjänster inom småbarnspedagogiken och hur de förverkligas, samt verksamhet, verksamhetsmiljö hur förskolepedagogiken fungerar och hur den borde utvecklas. Enkäten kan besvaras på finska eller svenska. Resultaten offentliggörs i slutet av februari.

Småbarnspedagogiken, som ordnas av samhället, består av vård, fostran och undervisning i t.ex. daghem, familjedaghem eller lek- och klubbverksamhet. Dessa former av dagvård bildar tjänsterna inom småbarnspedagogiken.

Revideringen av lagstiftningen i anslutning till dagvård och småbarnspedagogik bereds av en arbetsgrupp, fram till slutet av februari. I beredningen vill man uppmärksamma särskilt barns och barnfamiljers möjligheter att påverka ärenden som gäller dem själva.

Därutöver hörs avdra intressentgrupper under seminarier och hörandetillfällen.

Tillbaka till toppen