Hoppa till innehåll

Minna Hulkkonen utnämnd till direktör för inrikesministeriets enhet för internationella frågor

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 17.11.2011 11.31
Pressmeddelande -

Statsrådet har idag utnämnt juris kandidat Minna Hulkkonen till direktör för inrikesministeriets enhet för internationella frågor för tiden 1.12.2011-31.7.2013. Hulkkonen är för närvarande anställd som konsultativ tjänsteman vid statsrådets kansli. Hon är chef vid EU-sekretariatet och ansvarar bland annat för EU-ministerutskottets arbete och utvecklandet av systemet för den nationella samordningen av EU-frågor.

Hulkkonen har tidigare arbetat som utskottsråd vid riksdagens kansli, specialsakkunnig inom EU-frågor vid statsrådets kansli och specialsakkunnig vid inrikesministeriet. Dessutom har Hulkkonen erfarenhet av att arbeta som specialsakkunnig vid Finlands ständiga representation i Bryssel.

Inrikesministeriets enhet för internationella frågor samordnar beredningen av ministeriets EU-frågor och utvecklar den nationella beredskapen inom civil krishantering. Dessutom bistår enheten ministeriets ledning i skötseln av internationella ärenden och EU-frågor. Enheten är ansvarig myndighet för Europeiska flyktingfonden, fonden för de yttre gränserna, återvändandefonden och integrationsfonden.

Behörighetsvillkor för uppgiften är högre högskoleexamen, förtrogenhet med tjänstens uppgiftsområde och i praktiken visad ledarförmåga. Tjänsten söktes av femton personer.

Närmare information: förvaltningsdirektör Janne Kerkelä, 071 878 8300.