Hoppa till innehåll

Kommissionär Elisa Ferreira besöker Finland

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 19.9.2023 9.30 | Publicerad på svenska 25.9.2023 kl. 12.06
Pressmeddelande
Komissaari Elisa Ferreira
Komissaari Elisa Ferreira. Kuva: Euroopan unioni, 2023

Elisa Ferreira, EU-kommissionär med ansvar för EU:s sammanhållningspolitik och reformer, besöker Finland den 20–22 september. Under sitt besök träffar Ferreira näringsminister Wille Rydman och deltar tillsammans med honom i ett evenemang om EU:s regional- och strukturpolitik i framtiden i S:t Michel den 21 september. Kommissionär Ferreira träffar också statsminister Petteri Orpo och Europa- och ägarstyrningsminister Anders Adlercreutz.

På onsdagen träffar kommissionär Ferreira Helsingfors stads ledning som leds av borgmästare Juhana Vartiainen. I Vanda bekantar sig kommissionären med ett projekt för inkluderande integration. Projektet finansieras av EU och Europarådet. Kommissionären tas emot av justitieministeriets kanslichef Pekka Timonen, Vandas borgmästare Pekka Timonen och chefen för internationella ärenden Elina Värtö.

På torsdag förmiddag träffar kommissionären Europa- och ägarstyrningsminister Anders Adlercreutz och statsminister Petteri Orpo.

På torsdag eftermiddag diskuterar Ferreira med näringsminister Wille Rydman EU:s framtida sammanhållningspolitik. De håller också inledningsanföranden om temat vid evenemanget om EU:s regional- och strukturpolitik i framtiden. I samband med evenemanget träffar kommissionären även landskapsdirektörer.
​​​​​​​
I S:t Michel besöker Ferreira centret för cirkulär ekonomi Eco Sairila. Eco Sairila presenterar regionalt materialkretslopp och tekniker för vattenbehandling för kommissionären. På fredagen fortsätter kommissionär Ferreira sitt besök från S:t Michel till Imatra, där hon besöker gränsstationen i Imatra. På fredag eftermiddag bekantar sig Ferreira i Villmanstrand med torvproduktionsområdet i Huuhansuo.

Mer information:
Leila Vilhunen, näringsministerns tjänstemannasekreterare, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7120
Teemu Hartikainen, näringsministerns specialmedarbetare, tfn 050 563 0200
Nina Hotti, informatör, Europeiska kommissionens representation i Finland, tfn 050 384 7857