Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Timo Saari utnämnd till direktör för ansvarsområdet N vid NTM-centralen i Södra Österbotten

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 19.1.2023 8.12
Pressmeddelande
Timo Saari. Bild: Ria Lehmusluoto.
Timo Saari. Bild: Ria Lehmusluoto.

Arbetsminister Tuula Haatainen har utnämnt magister i samhällsvetenskaper Timo Saari till direktör för ansvarsområdet för näringar, arbetskraft och kompetens vid Närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Österbotten för tiden 1.3.2023–28.2.2028.

Saari har mångsidig erfarenhet av ledningsuppgifter i olika organisationer såväl inom den offentliga som inom den privata sektorn. Saari har varit överdirektör för NTM-centralen i Österbotten och direktör för ansvarsområdet N sedan 2020. Tidigare har Saari arbetat som resultatområdesdirektör för sysselsättningsfrågorna i Vanda stad, som verkställande direktör för ett IKT-företag samt som direktör för Folkpensionsanstaltens försäkringsdistrikt och i andra ledningsuppgifter.

NTM-centralernas uppgift är att utveckla och stödja en ekonomisk, social och ekologiskt hållbar välfärd. Direktören har till uppgift att leda ansvarsområdet och att särskilt svara för att de resultatmål för verksamheten som har överenskommits med de styrande ministerierna och myndigheterna inom centralförvaltningen uppnås. 

Arbets- och näringsministeriet svarar tillsammans med jord- och skogsbruksministeriet och undervisnings- och kulturministeriet för sektorstyrningen av ansvarsområdet för näringar, arbetskraft och kompetens vid närings-, trafik- och miljöcentralerna. Till uppgiftsområdet för ansvarsområdet N hör bland annat uppgifter som gäller främjande av företagande och näringsverksamhet, innovationer och internationell affärsverksamhet, invandring och integration, fungerande arbetsmarknad, tillgång till kompetent arbetskraft, kunnande och kultur samt utveckling av landsbygden och främjande av fiskerinäringen.

Tjänsten som direktör för ansvarsområdet N vid NTM-centralen i Södra Österbotten söktes inom utsatt tid av 17 personer.

Ytterligare information:
Marko Laiho, konsultativ tjänsteman, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 506 4215

 
Tillbaka till toppen