Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Anna-Mari Vimpari utnämndes till statssekreterare för Centerns ministergrupp

Arbets- och näringsministerietFinansministerietFörsvarsministerietJord- och skogsbruksministerietStatsrådets kommunikationsavdelningUndervisnings- och kulturministeriet
7.1.2021 13.52 | Publicerad på svenska 7.1.2021 kl. 13.54
Pressmeddelande

Torsdagen den 7 januari utnämnde statsrådet politices magister Anna-Mari Vimpari till statssekreterare för ministrarna Annika Saarikko, Matti Vanhanen, Jari Leppä, Mika Lintilä och Antti Kaikkonen med tillträde den 7 januari 2021. En statssekreterare utnämns för ministerns mandatperiod.

Statssekreterare Vimpari avlade även tjänsteeden vid statsrådets allmänna sammanträde i dag.

Anna-Mari Vimpari har tidigare varit generalsekreterare för Centerns riksdagsgrupp och före det bland annat operativ direktör för Miltton Networks Ab. Vimpari har också varit statsministrarna Mari Kiviniemis och Matti Vanhanens rådgivare i EU-ärenden, förvaltnings- och kommunminister Kiviniemis specialmedarbetare och statsminister Vanhanens specialmedarbetare med ansvar för riksdagsärenden.

Statsrådet utnämnde också agronomie- och forstmagister Kimmo Tiilikainen till statssekreterare för ministrarna Jari Leppä, Mika Lintilä och Matti Vanhanen från och med den 7 januari 2021. Tiilikainen har varit statssekreterare för ministrarna Leppä och Lintilä sedan den 12 december 2019.

Statssekreteraren bistår ministern i uppgifter som anknyter till den politiska styrningen och beredningen av ärenden. Statssekreteraren biträder och representerar ministern när det gäller utarbetandet av politiska riktlinjer, samordningen av uppgifter och ståndpunkter mellan ministerierna, genomförandet av regeringsprogrammet inom ministerns ansvarsområde samt skötseln av EU-ärenden och internationella uppdrag.


Ytterligare information: Henrik Haapajärvi, statssekreterare, tfn 09 160 22006, statsrådets kansli, Anna-Mari Vimpari, statssekreterare, tfn 040 722 7028 och Kimmo Tiilikainen, statssekreterare, tfn 0295 16001

Annika Saarikko Antti Kaikkonen Jari Leppä Mika Lintilä
Tillbaka till toppen