Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsrådets kansli samlar uppgifter om användningen av webbplatsen valtioneuvosto.fi och vilka utvecklingsbehov som finns. Du hjälper vårt utvecklingsarbete genom att svara på en kort enkät

Jyri Rantala utnämnd till statsrådets biträdande kommunikationsdirektör

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 27.1.2022 13.40
Pressmeddelande 39/2022
Bild av Jyri Rantala

Torsdagen den 27 januari utnämnde statsrådet magistern i samhällsvetenskaper Jyri Rantala till biträdande avdelningschef för kommunikationsavdelningen vid statsrådets kansli för tiden 15 februari 2022–7 oktober 2026.

Rantala övergår till statsrådets kansli från befattningen som Skyddspolisens stabschef, som han skött sedan juni 2019. Dessförinnan tjänstgjorde Rantala vid Skyddspolisen som kommunikationschef 2014–2019 och som tf biträdande chef i maj–juli 2021. Åren 1993–2014 arbetade Rantala på Yle som politisk redaktör för tv-nyheterna, som korrespondent i Skandinavien och som inrikesredaktör för tv-nyheterna.

Den biträdande avdelningschefen är statsrådets biträdande kommunikationsdirektör och leder kommunikationsavdelningens verksamhet som medarbetare till avdelningschefen. Den biträdande avdelningschefen deltar i samordningen, utvecklingen och skötseln av de uppgifter som hör till avdelningens ansvarsområde.

Statsrådets kommunikationsavdelning ansvarar för statsrådets gemensamma kommunikation under ledning av statsministern och för statsrådets kanslis externa kommunikation. Dessutom samordnar avdelningen ministeriernas och statsförvaltningens externa kommunikation och ansvarar för den allmänna utvecklingen av statsförvaltningens kommunikation.

Ytterligare information: Timo Lankinen, understatssekreterare, tfn 0295 160 300, och Päivi Paasikoski, statsrådets kommunikationsdirektör, tfn 0295 160 136, statsrådets kansli

 
Tillbaka till toppen