Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Minister Tuppurainen reser till Bryssel

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 23.1.2023 17.37 | Publicerad på svenska 24.1.2023 kl. 10.14
Pressmeddelande
Ministeri Tytti Tuppurainen, kasvokuva.

Europa- och ägarstyrningsminister Tytti Tuppurainen reser till Bryssel tisdagen den 24 januari. Syftet med resan är att diskutera aktuella EU-frågor.

”Många frågor som är viktiga för Finland diskuteras för närvarande aktivt på EU-nivå, bland annat det ekonomiska läget i Europa, EU:s ekonomiska konkurrenskraft och migrationen från tredjeländer till EU. Finland deltar aktivt i diskussionerna. Tisdagens möten är ett bra tillfälle att föra fram Finlands synpunkter direkt till de berörda kommissionärerna”, säger minister Tuppurainen.

På minister Tuppurainens program står möten med Europeiska kommissionens verkställande vice ordförande Margrethe Vestager, kommissionären med ansvar för inrikes frågor Ylva Johansson, kommissionären med ansvar för budget och administration Johannes Hahn och kommissionären med ansvar för sysselsättning och sociala rättigheter Nicolas Schmit.

Dagens diskussioner kommer att gälla bland annat det ekonomiska läget och sysselsättningsläget i Europa, stärkandet av EU:s konkurrenskraft, migrationen från tredjeländer till EU och rättsstatsfrågor.

Dessutom träffar minister Tuppurainen finländska tjänstemän i ledande ställning vid EU-institutionerna.

Ytterligare information: Emilia Tervonen, specialmedarbetare, tfn 050 516 1035, och Satu Keskinen, understatssekreterare för EU-ärenden, tfn 0295 160 302, statsrådets kansli

 
Tillbaka till toppen