Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsminister Marin talade till Tysklands förbundsregering

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 3.5.2022 16.49
Pressmeddelande 282/2022
Bild: Bernhard Ludewig

Statsminister Sanna Marin deltog på inbjudan av Tysklands förbundskansler Olaf Scholz i en retreat kring säkerhetsläget i Europa. Retreaten ordnades i Mesebergs slott nära Berlin. Även Sveriges statsminister Magdalena Andersson deltog i retreaten. Efter retreaten hade statsministrarna Marin och Andersson ett enskilt möte i Berlin.

I sitt anförande till Tysklands förbundsregering berättade statsminister Marin om den pågående säkerhetspolitiska debatten i Finland och om Finlands regerings syn på den förändrade säkerhetspolitiska miljön i Europa.

”Vi förde en utmärkt, konfidentiell diskussion. Rysslands invasion av Ukraina har förändrat det säkerhetspolitiska läget så att det inte längre är möjligt att återgå till det som varit. Det är allt viktigare att Nato fortsätter att hålla sin dörr öppen nu när Ryssland försöker diktera andra länders lösningar”, sade statsminister Marin till media efter retreaten.

Efter retreaten träffades statsministrarna Marin och Andersson i Berlin för att diskutera den pågående säkerhetspolitiska debatten i Finland och Sverige.

Ytterligare information: Lauri Voionmaa, specialmedarbetare (internationella ärenden), tfn 050 421 0422, och Anne Sjöholm, kommunikationschef för EU-ärenden, tfn 040 537 0733, statsrådets kansli

 
Tillbaka till toppen