Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Statsministerns julhälsning: ”Ju mindre man är desto större blir julen”

Statsrådets kommunikationsavdelning
22.12.2020 15.03
Nyhet
Pääministeri Sanna Marin seisoo kuusen edustalla.

”Ju mindre man är desto större blir julen.” Inför denna jul kommer jag osökt att tänka på dessa ord av Tove Jansson. Under det gångna året har vi tidvis känt oss mycket små. Vi har inte haft mycket att säga till om situationen vi befinner oss i. Ännu för ett år sedan visste vi inte att en global pandemi skulle vända upp och ner på vårt vanliga och välbekanta liv.

Coronaepidemin har oundvikligen en inverkan på hur vi alla firar jul och nyår. Det är viktigt att vi har tålamod att följa rekommendationerna och anvisningarna, så att epidemins spridning kan stoppas. Vi kan nu alla genom våra egna handlingar påverka hur de kommande månaderna ser ut.
 
Trots att vi fortfarande lever mitt i coronakrisen och vägen ut ur den känns lång, går vi nu mot ljusare tider. Årets kortaste dag har redan passerat. Det inger hopp.
 
I år lönar det sig att fira jul bara med sina allra närmaste. Vi kan till all lycka ändå hålla kontakt med de nära och kära som vi inte kan träffa ansikte mot ansikte. Vi kan vara nära varandra trots att vi inte är fysiskt på samma ställe. Vi kan göra våra medmänniskor glada med små gester: uppmärksamma dem med gåvor, ringa upp dem eller bjuda dem till en träff online.
 
Även om detta år förändrar jultraditionerna i många hem, kommer julen även i år. Julen är en tid för omtanke och omsorg. Låt oss ta hand om varandra.
 
Jag önskar alla en god och trygg jul!
 
Sanna Marin    
statsminister
 

Tillbaka till toppen