Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Suomi ja Slovenia tiivistävät tiedonvaihtoa digitaaliseen muutokseen liittyvistä kokemuksista ja hyvistä käytännöistä

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 5.5.2022 11.38
Tiedote
Kuntaministeri Sirpa Paatero ja Slovenian hallinnon digitalisaatiosta vastaava ministerin Mark Boris Andrijaničin allekirjoittamassa yhteistyöasiakirjaa.

Kuntaministeri Sirpa Paateron ja Slovenian hallituksen digitalisointiasioiden edustajan, ministeri Mark Boris Andrijaničin allekirjoittamassa yhteistyöasiakirjassa sovittiin Suomen ja Slovenian välisestä digitaaliseen muutokseen liittyvän yhteistyön lisäämisestä. Tavoitteena on kehittää julkisen hallinnon digitalisaatiota molemmissa maissa.

”Olen tyytyväinen, että voimme jatkaa yhteistyömme vahvistamista Slovenian kanssa julkisen hallinnon digitalisaation saralla. Me voimme oppia toistemme kokemuksista ja hyvistä käytännöistä digitaalisten palvelujen kehittämisessä”, sanoo kuntaministeri Sirpa Paatero.

”Kun perustimme digitaaliseen muutokseen keskittyvän valtion viraston, asetimme kunnianhimoisen tavoitteen tehdä Sloveniasta yksi digitaalisesti edistyneimmistä Euroopan maista ennen tämän vuosikymmenen loppua”, ministeri Mark Boris Andrijanič toteaa.

”Haluamme oppia parhailta, joten päätimme solmia kumppanuuden Suomen kanssa, joka on yksi maailman digitalisoiduimmista maista. Kumppanuus auttaa meitä kehittämään ICT-resursseja ja digitaalista infrastruktuuria, parantamaan kansalaisten digitaitoja ja vahvistamaan kyberturvallisuutta”, jatkaa ministeri Andrijanič. 

Nyt allekirjoitetun asiakirjan yhteistyöalueet kattavat laveasti julkisen sektorin digitaalisen muutoksen eri alueita. Yhteistyössä on tarkoitus vaihtaa kokemuksia maiden välillä muun muassa julkisten palvelujen, mukaan lukien terveyspalvelujen ja opetustoimen digitalisoimisesta sekä digitaitojen ja kyberturvallisuuden kehittämisestä. Yhteistyömuotoina lähivuosina ovat muun muassa keskinäiset kokoukset, seminaarit, työpajat ja vierailut. 

Yhteistyöasiakirja on voimassa kolme vuotta, minkä jälkeen se voi jatkua automaattisesti vuosittain. Asiakirja ei ole oikeudellisesti sitova, eikä se sisällä oikeudellisia velvoitteita.

Lisätietoja:
Tietohallintoneuvos Maria Nikkilä, puh. 02955 30514 maria.nikkila(at)gov.fi
Neuvotteleva virkamies Juhani Korhonen, puh. 0295 530 234, juhani.korhonen(at)gov.fi
Kuntaministerin erityisavustaja Lauri Finér, puh. 0295 530 283, lauri.finer(at)gov.fi

Julkisen hallinnon ICT Sirpa Paatero
 
Tillbaka till toppen