Hoppa till innehåll

Utnämningarna till tjänsterna som överdirektör för Regionförvaltningsverket i Södra Finland och som överdirektör för regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förlängdes

finansministeriet
Utgivningsdatum 20.6.2024 11.18
Pressmeddelande

Statsrådet har utnämnt psykologie magister Merja Ekqvist till tjänsten som överdirektör för regionförvaltningsverket i Södra Finland och ekonomie magister Marko Pukkinen till tjänsten som överdirektör för regionförvaltningsverket i Västra och inre Finland. Ekqvist och Pukkinen utnämndes till sina tjänster för tiden 1 juli 2024–31 december 2025 på grund av reformen av statens regionförvaltning.

Merja Ekqvist har tidigare utnämnts till tjänsten som överdirektör för regionförvaltningsverket i Södra Finland för fem år till utgången av 2024. Marko Pukkinen har tidigare utnämnts till tjänsten som överdirektör för regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland för fem år till utgången av 2024. På grund av regionförvaltningsreformen förlängdes utnämningarna till utgången av 2025.

I reformen slås Tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården Valvira, regionförvaltningsverken och de relevanta uppgifterna inom närings-, trafik- och miljöcentralernas ansvarsområden för miljö samman i en ny riksomfattande myndighet. Statens regionförvaltning enligt den nya modellen ska inledas senast 2026.

Mer information:
Anu Nousiainen, förvaltnings- och utvecklingsdirektör, tfn 0295 530 326, anu.nousiainen(at)gov.fi