Hoppa till innehåll

Bedömnings- och utredningsgrupp har tillsatts till stöd för kommittén för social trygghet

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 14.12.2023 9.00
Pressmeddelande
Kuvituskuva

Social- och hälsovårdsministeriet har tillsatt en bedömnings- och utredningsgrupp för den parlamentariska kommittén för social trygghet.

Bedömnings- och utredningsgruppen har till uppgift att ta fram kvalitativa och kvantitativa bedömningar och utredningar samt konstitutionell bedömning i enlighet med kommitténs uppdrag. Gruppen ska genomföra förberedande utredningar och bedömningar av kommitténs förslag samt stödja planeringen och samordningen av de mer omfattande utrednings- och forskningsprojekt som kommitténs arbete kräver.

Gruppen består av medlemmar från Institutet för hälsa och välfärd, Folkpensionsanstalten, Arbetshälsoinstitutet, Pensionsskyddscentralen, Datarummet vid Statens ekonomiska forskningscentral, finansministeriet, arbets- och näringsministeriet, undervisnings- och kulturministeriet och social- och hälsovårdsministeriet.

Bedömnings- och utredningsgruppen samordnar samarbetet mellan kommittén och den akademiska forskningsvärlden och stöder en gemensam utveckling av kommitténs arbete med det civila samhället.

Ordförande för gruppen är direktör Saara Leppinen från social- och hälsovårdsministeriet, och gruppens mandatperiod är 7.12.2023–31.3.2027.

Mer information

Saara Leppinen, direktör, social- och hälsovårdsministeriet, [email protected], tfn 0295 163 630