Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

EU:s framtid diskuteras som bäst – minister Sarkkinen deltar i diskussion i Kuopio den 1 november

Social- och hälsovårdsministeriet
25.10.2021 16.11 | Publicerad på svenska 27.10.2021 kl. 10.25
Pressmeddelande 314

Hur ser Europas framtid ut? Vilka sociala lösningar kan Europa erbjuda? Vad är socialt rättvisa klimatåtgärder? Hur ser de ungas framtid ut när det gäller arbetslivet, välbefinnande och delaktighet? Kom och träffa social- och hälsovårdsminister Hanna Sarkkinen och diskutera ett socialt hållbart Europa måndagen den 1 november 2021 kl. 11.15–13.30, plats: Piispantalo, Piispankatu 8, Kuopio.

Vid mötet diskuteras också bl.a. hur EU stöder likställdhet, jämlikhet och mångfald för alla, på vilket sätt EU stöder välfärden i Europas randområden och frågor som oroar unga, vilka är de här frågorna och på vilket sätt vill de unga vara med och påverka? Diskussionen hålls på finska.

Minister Sarkkinen och studenterna vid Östra Finlands universitet diskuterar Europas sociala framtid. I diskussionen deltar också Maria Kokkonen från Europeiska kommissionen, Paula Saikkonen från Institutet för hälsa och välfärd och Pauliina Ryökäs från studentkåren vid Östra Finlands universitet. Östra Finland representeras av Helena Länsimies som arbetar inom programmet Mieliteko (ESR). 

Evenemanget ordnas i samarbete med Norra Savolax landskapsförbund, Europe Direct Kuopio och Östra Finlands universitet. Evenemanget är öppet för alla, men förhandsanmälan måste göras via denna blankett (på finska) senast den 31 oktober. Evenemanget kan också följas som webbsändning och det är möjligt att skicka frågor under sändningen. Vi önskar att publiken aktivt deltar i diskussionen! Efter diskussionen är det dags för öppningen av Europe Direct Kuopio vid Norra Savolax landskapshus.

I höst och vinter reser Finlands ministrar runt i landet för att höra vad finländarna anser och önskar i fråga om Europas framtid. Åsikterna förs vidare och blir en del av EU:s överläggningar om vilket slags Europa vi vill bygga. Europa är vi –diskussionen är en del av konferensen om Europas framtid.


Kontaktuppgifter:

Jiri Sironen, ministerns specialmedarbetare, SHM, tfn 040 4509 077, [email protected] 
Päivi Saarimaa, ministerns sekreterare, SHM, tfn 02951 63535, [email protected] (förfrågningar om intervjuer med ministern)                                                                                  
Juuli Hakulinen, sakkunnig, SHM, tfn 0295 163 651, [email protected]
Elina Häkkinen, sakkunnig, SHM, tfn 0295 163 119, [email protected]                         
Jessica Gustafsson, kommunikationsexpert, SHM, tfn 0295 163 690, [email protected]

Tillbaka till toppen