Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsrådets kansli samlar uppgifter om användningen av webbplatsen valtioneuvosto.fi och vilka utvecklingsbehov som finns. Du hjälper vårt utvecklingsarbete genom att svara på en kort enkät

Pasi Pohjola är social- och hälsovårdsministeriets nya strategidirektör

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 14.10.2021 16.50 | Publicerad på svenska 15.10.2021 kl. 10.47
Pressmeddelande 307/2021

Torsdagen den 14 oktober utnämnde Statsrådet Pasi Pohjola till strategidirektör vid social- och hälsovårdsministeriet. Pohjola tillträder tjänsten den 1 november 2021.

Pohjola har arbetet vid social- och hälsovårdsministeriet sedan år 2017, först arbetade han som specialsakkunnig och från och med slutet av 2017 som direktör för styrningsenheten vid avdelningen för styrning och som chef för resultatgruppen. Under ett års tid arbetade han även som tillfällig avdelningschef. Tidigare arbetserfarenhet har han bland annat av Institutet för hälsa och välfärd. Från och med maj 2020 har hans arbete som direktör huvudsakligen gått ut på att stödja kanslichefen i ledningen beträffande coronapandemin. Pohjola är doktor i samhällsvetenskaper.

Strategidirektören är chef för enheten för stöd för ledningen och för dess strategigrupp. Enheten för stöd för ledningen och strategigruppen bistår och stöder social- och hälsovårdsministeriets kanslichef i Statsrådets strategiprocess, beredningen av målen för ministeriet och dess förvaltningsområde samt utvecklingen, genomförandet och uppföljningen i frågor som spänner över ett vitt område.   

Tjänsten söktes av 85 personer.

Ytterligare information

Liisa Perttula, regeringsråd, tfn 02951 63521, [email protected] 

 
Tillbaka till toppen