Hoppa till innehåll

Regeringen föreslår att uppgifterna med återkrav av understöden till föreningar och stiftelser inom social- och hälsovård ska överföras till STEA

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 13.6.2024 12.06
Pressmeddelande

Regeringen föreslår att uppgifterna med återkrav av statsunderstöd som beviljats föreningar och stiftelser inom social- och hälsovård ska överföras från social- och hälsovårdsministeriet till Social- och hälsoorganisationernas understödscentral STEA. STEA är en separat myndighet i anslutning till social- och hälsovårdsministeriet.

Den föreslagna ändringen ska i enlighet med regeringsprogrammet förenkla och försnabba de administrativa förfarandena för STEA-understöden och minska föreningarnas och stiftelsernas administrativa börda. Målet är också att förtydliga hur uppgifterna fördelas mellan statsbidragsmyndigheterna social- och hälsovårdsministeriet och STEA, och att förbättra möjligheterna att integrera behandlingen av återkrav i tillsynen över STEA-understöden. 

I propositionen föreslås att lagen om finansiering av föreningar och stiftelser inom social- och hälsovården ändras. Ändringen föreslås träda i kraft den 1 januari 2025.

Mer information 

Lassi Kauttonen, regeringsråd, tfn 0295 163 577, [email protected]