Hoppa till innehåll

Teresa Salminen blir minister Grahn-Laasonens specialmedarbetare

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 22.12.2023 10.57
Pressmeddelande 137/2023

Minister för social trygghet Sanni Grahn-Laasonen har utsett magistern i samhällsvetenskaper Teresa Salminen till sin specialmedarbetare. Salminen vikarierar för specialmedarbetare Sakari Rokkanen under hans familjeledighet från den 2 januari till den 31 juli 2024.

Salminen ansvarar för ärenden som hör till avdelningen för social trygghet och försäkringar (SVO), med undantag av ärenden som rör utkomstskyddet för arbetslösa och som arbetsminister Satonen ansvarar för. Avdelningen ansvarar bland annat för att bereda lagar och förordningar som gäller social trygghet, pensioner och försäkringsbranschen.

Salminen övergår till uppdraget som specialmedarbetare från Helsingfors stad, där hon har varit borgmästare Juhana Vartiainens specialmedarbetare med ansvar för social- och hälsofrågor och ärenden som hör till sektorn för fostran och utbildning. Hon har även ansvarat för borgmästarens kommunikation och medierelationer. Salminen har tidigare arbetat bland annat som sakkunnig vid Finlands Kommunförbund och i projektuppgifter med anknytning till påverkanskommunikation.

Mer information

Teresa Salminen, specialmedarbetare (kontakt: Noora Manni, sekreterare, tfn 0295 163 534)
E-postadresserna har formen [email protected]