Hoppa till innehåll

Frankrike anslöt sig till de skogsrika ländernas grupp inom EU

jord- och skogsbruksministeriet
Utgivningsdatum 16.7.2024 16.03 | Publicerad på svenska 17.7.2024 kl. 11.11
Pressmeddelande

Gruppen For Forest + lyfter fram de skogsrika medlems-ländernas perspektiv i EU.

Frankrike har anslutit sig till de skogsrika ländernas grupp inom EU som verkar under namnet For Forest +. Gruppens centrala mål är att utveckla det informella samarbetet på området för skogsfrågor, utbyta information och de bästa formerna av praxis  och söka gemensamma ståndpunkter i skogspolitiska frågor, i enlighet med en hållbar skogsvård. Finlands, Österrikes, Sloveniens och Sveriges skogsbruksministrar välkomnar Frankrike till gruppen. Ursprungligen bildades Forest-gruppen av fyra länder 2022. Då nu också Frankrike är medlem i gruppen kan samarbetet utvidgas. Finland är ordförande för gruppen For Forest + år 2024.

"Det är viktigt att de skogsrika medlemsländerna har ett tätt eller nära samarbete. Skogar har en stor betydelse i våra ansträngningar för att främja hållbarhet. Vi behöver  gemensamma åtgärder för att vi ska kunna skapa en djupare förståelse av skogsrelaterade frågor i Europeiska unionen”, säger Sari Essayah, ordföranden för For Forest +-gruppen, jord- och skogsbruksminister.

"Det är en glädje och en ära för Frankrike att kunna ansluta sig till gruppen For Forest +. I en tid då skogar och träprodukter måste ha  en central roll i den koldioxidsnåla omställningen och anpassningen till klimatförändringen gör detta det möjligt för oss att försvara en balanserad syn på skogsrelaterade frågor i Europeiska unionen, med beaktande av våra skogars särdrag. På så sätt kan vi bättre garantera skogarnas mångsidiga roll i samhället ", säger Marc Fesneau, Frankrikes jordbruks- och livsmedelsminister.

For Forest +-gruppen sammanträder nästa gång i Finland den 20–21 augusti 2024. 

Ett utförligare pressmeddelande på engelska: France joins For Forest Group +

Mer information:
Iina Mattila, ministerns specialmedarbetare, tfn +358 50 473 6221, [email protected]

EU och internationella frågor Skogar