Statsrådet och ministerierna Media
Meny
Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi

Anita Lehikoinen fortsätter som kanslichef för undervisnings- och kulturministeriet

Undervisnings- och kulturministeriet 16.4.2020 13.38
Pressmeddelande
kanslichef Anita Lehikoinen.

Anita Lehikoinen fortsätter som kanslichef för undervisnings- och kulturministeriet. Lehikoinens nya ämbetsperiod sträcker sig fram till utgången av april 2025. Statsrådet tillsatte Lehikoinen för en fortsatt period torsdagen den 16 april.

Anita Lehikoinen har varit kanslichef för undervisnings- och kulturministeriet sedan 2013. Hon har haft en lång karriär inom undervisnings- och kulturministeriet och har tidigare bl.a. varit överdirektör vid avdelningen för högskole- och forskningspolitik, direktör för högskole- och forskningsenheten, direktör för enheten för forskningspolitik, högskoleråd och undervisningsråd. Till utbildningen är Lehikoinen filosofie magister.

Kanslichefen är ministeriets högsta tjänsteman. Kanslichefens uppdrag är att leda, utveckla och övervaka verksamheten vid ministeriet och inom ministeriets förvaltningsområde.  Kanslichefens ämbete är tidsbundet och lediganslogs då en förra ämbetsperioden gick ut. 18 personer ansökte om tjänsten som kanslichef vid undervisnings- och kulturministeriet.

Upplysningar: Rami Sampalahti, regeringsråd, tfn 0295 330 190

Tillbaka till toppen