Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Över fyra miljoner euro i understöd för anläggning av idrottsplatser

Undervisnings- och kulturministeriet 30.9.2020 15.40 | Publicerad på svenska 1.10.2020 kl. 11.33
Pressmeddelande

Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat sammanlagt 4,13 miljoner euro i understöd för anläggning av idrottsplatser. Understöd beviljades till fem projekt, och därtill stöds mindre projekt via regionförvaltningsverken. Understöden har anvisats från anslagen i den fjärde tilläggsbudgeten.

Understöd har beviljats till Ikalis idrottshall till ett belopp av 750 000 euro, till idrottslokalerna i allaktivitetshuset i Saloinen till ett belopp av 550 000 euro, för grundläggande renovering av Esbovikens idrottshall till ett belopp av 750 000 euro, till idrottshallen i Valkeavuori i S:t Karins till ett belopp av 750 000 euro och till gymnastiksalen i Liperin yläkoulu till ett belopp av 750 000 euro. För mindre projekt som stöds via regionförvaltningsverken beviljades 563 000 euro.

– Näridrottsplatserna har en viktig betydelse när det gäller att skapa och upprätthålla en motionsinriktad livsstil. Jag är glad att vi som en del av coronastimulanspaketet kan göra dessa satsningar på anläggning av idrottsplatser, säger forsknings- och kulturminister Annika Saarikko.

Undervisnings- och kulturministeriet och regionförvaltningsverken beviljar understöd för anläggningsprojekt som gäller idrottsplatser och fritidslokaler i anslutning till dem. Största delen av understöden riktas till projekt som betjänar stora användargrupper, såsom anläggning, ombyggnad eller renovering av simhallar, idrotts- och ishallar samt näridrottsplatser.

Mer information

Erja Metsäranta, byggnadsråd, tfn 0295 330 037

Tillbaka till toppen