Hoppa till innehåll

Understöd för motionsrådgivning utlyses inom programmet Finland på väg

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 13.8.2024 11.54
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet utlyser utvecklingsunderstöd för motionsrådgivning från regeringsprogrammets program Finland i rörelse för 2025. Understöden söks hos regionförvaltningsverken. Det huvudsakliga målet med understödet är att inleda och utveckla motionsrådgivningen för människor i olika åldrar.

Understöd kan beviljas till kommuner, samkommuner och privata utbildningsanordnare för verksamhet som riktar sig till gymnasier och yrkesutbildning på andra stadiet. 

Ansökningstiden börjar den 10 september och går ut den 15 oktober kl. 16.15. En anvisning för ansökan publiceras tisdagen den 10 september 2024.

Regionförvaltningsverken och undervisnings- och kulturministeriet ordnar i samarbete med I rörelse-helheten ett informationsmöte om utlysningen på distans måndagen den 16 september kl. 13–15. 

Anmäl dig senast fredagen den 13 september kl. 12. Du kan antingen anmäla dig att följa mötet i distansevenemang eller beställa en inspelning av mötet. Inspelningen kan ses i två veckor efter mötet. 

Observera att man genom denna understödsform inte kan ansöka om understöd för utveckling av Move!-processen och motionsrådgivningen för barn och unga i grundskoleåldern, eftersom det finns en separat utlysning för dessa.

Anmäl dig till informationsmötet som ordnas den 16 september

Mer information:
Päivi Aalto-Nevalainen, kulturråd (ansvarig för understödshelheten), 
Minttu Korsberg generalsekreterare, programmet Finland i rörelse, 
[email protected]

Programmet Finland i rörelse ingår i statsminister Petteri Orpos regerings målsättning att få motionerandet att öka i alla åldersgrupper. Det förvaltningsövergripande programmet, som är på statsrådsnivå, koordineras av undervisnings- och kulturministeriet. www.finlandirorelse.fi