Hoppa till innehåll

Undervisningsminister Adlercreutz statssekreterare och specialmedarbetare utsågs

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 12.7.2024 9.14
Nyhet
Övre raden från vänster: Nylander, Grönroos och Elfving. Nedre raden från vänster: Ollila, Palm och Westerholm.

Undervisningsminister Anders Adlercreutz har utsett Crista Grönroos, Andreas Elfving, Laura Ollila, Lisa Palm och Anita Westerholm till sina specialmedarbetare. Mikaela Nylander fortsätter i sin roll som undervisningsministerns statssekreterare.

Mikaela Nylander, ekonomie magister och rättsnotarie, har tidigare varit statssekreterare hos minister Anna-Maja Henriksson vid undervisnings- och kulturministeriet och justitieministeriet. Nylander var riksdagsledamot 2003–2019 och bland annat medlem av kulturutskottet under den tiden.

Politices magister Crista Grönroos har utsetts till specialmedarbetare till undervisningsministern och SFP:s ministergrupp. Grönroos var specialmedarbetare till Adlercreutz även när han var Europa- och ägarstyrningsminister. Tidigare har Grönroos arbetat bland annat som politiskt sakkunnig hos Svenska folkpartiet, som tf. lagstiftningssekreterare för Svenska riksdagsgruppen och som Adlercreutz ledamotsassistent i riksdagen.

Politices kandidat Andreas Elfving ansvarar för ministerns kommunikation och mediarelationer. Han bistår även ministern i frågor som gäller det nordiska samarbetet samt kyrkofrågor. Elfving var specialmedarbetare till Adlercreutz även när Adlercreutz var Europa- och ägarstyrningsminister. Tidigare har Elfving bland annat arbetat som politisk sekreterare och internationell sekreterare hos Svenska folkpartiet. Han har också varit politiskt sakkunnig vid Svenska bildningsförbundet.

Politices magister Laura Ollila ansvarar för frågor som gäller den fria bildningen samt finanspolitiska frågor. Ollila har tidigare arbetat bland annat som specialmedarbetare till ministrarna Anna-Maja Henriksson och Thomas Blomqvist, som ledamotsassistent i riksdagen, som politiskt sakkunnig hos Svenska folkpartiet och som projektchef inom den privata sektorn.

Politices magister Lisa Palm ansvarar för frågor som gäller småbarnspedagogiken och den grundläggande utbildningen. Palm har tidigare arbetat bland annat som specialmedarbetare till Anna-Maja Henriksson i två regeringar, som ledamotsassistent i riksdagen och som skattesekreterare vid Skatteförvaltningen.

Rättsnotarie Anita Westerholm ansvarar för frågor relaterade till utbildning på andra stadiet. Westerholm har tidigare arbetat bland annat som specialmedarbetare till minister Anna-Maja Henriksson i två regeringar och som Thomas Blomqvists ledamotsassistent i riksdagen. Westerholm är fullmäktigeledamot och stadsstyrelsens ordförande i Raseborg, fullmäktigeledamot i Västra Nylands välfärdsområde och ordförande för Svenska Kvinnoförbundet.

Mer information:

  • Mikaela Nylander, statssekreterare, tfn 0295 330 201
  • Crista Grönroos, specialmedarbetare, tfn 0295 330 041
  • Andreas Elfving, specialmedarbetare, tfn 0295 330 043
  • Laura Ollila, specialmedarbetare, tfn 0295 330 130
  • Lisa Palm, specialmedarbetare, tfn 0295 330 381
  • Anita Westerholm, specialmedarbetare, tfn 0295 330 085
Allmänbildande utbildning Kyrkliga ärenden Småbarnspedagogik Utbildning Yrkesutbildning