Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Mikko Masalin blir polischef för polisinrättningen i Östra Finland

Inrikesministeriet 22.5.2020 10.04
Pressmeddelande

Inrikesministeriet har utnämnt juris magister Mikko Masalin till polischef för polisinrättningen i Östra Finland fr.o.m. den 1 juni 2020. Tjänsten tillsätts för en tidsperiod på fem år. För närvarande sköter Mikko Masalin tjänsten som polischef för polisinrättningen i Östra Finland på viss tid.

Tjänsten som polischef för polisinrättningen i Östra Finland söktes av fyra personer. Tjänsten blir ledig den 1 juni 2020 då polischef Taisto Huokko går i pension.

Polischefen leder polisinrättningens verksamhet samt ansvarar vid sidan om verksamheten även för dess effekter, utveckling och förutsättningar samt för de interna tjänsterna. Polischefen har till uppgift att bland annat ansvara för fastställandet av polisinrättningens strategi och för den strategiska ledningen, för polisinrättningens verksamhetsförutsättningar och för samordningen av dess verksamhet och ekonomi. Till uppgifterna hör också att fastställa riktlinjerna och prioriteringarna för polisinrättningens verksamhet samt att ansvara för beredskapen inom polisinrättningen. Tjänstestället är Kuopio.

Ytterligare information:

Kirsi Pimiä, kanslichef, tfn 0295 418 803, [email protected]

Tillbaka till toppen