Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Tiina Korhonen alue- ja kaupunkikehityksestä vastaavan osaston johtoon työ- ja elinkeinoministeriöön

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 18.8.2022 13.23
Tiedote
Tiina Korhonen

Oikeustieteen kandidaatti Tiina Korhonen on nimitetty työ- ja elinkeinoministeriön alueet ja kasvupalvelut -osaston osastopäälliköksi 1.11.2022–31.10.2027 väliseksi ajaksi. Nimityksestä päätti valtioneuvosto 18.8.2022.

Korhonen siirtyy ministeriöön ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksen (KEHA) johtajan tehtävästä, jossa hän on toiminut marraskuusta 2021 lähtien.

Tätä aiemmin hän on toiminut osaston toimialaan liittyvissä johtamistehtävissä vuosina 2020–2021 Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston johtajana, vuosina 2017–2019 työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvoksena ja ryhmäpäällikkönä ja vuosina 2015–2016 Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen yksikön päällikkönä.  Korhonen on lisäksi toiminut työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla monipuolisissa ja vaativissa osaston toimialaan liittyvissä asiantuntijatehtävissä yli kymmenen vuoden ajan vuosina 2002–2015.    

Alueet ja kasvupalvelut -osasto vastaa työ- ja elinkeinoministeriön vastuulle kuuluvista alue- ja kaupunkikehityksen sekä EU:n alue- ja rakennepolitiikan tehtävistä. Osaston vastuulla on lisäksi julkisiin työvoima- ja yrityspalveluihin liittyvät ohjaustehtävät, valtion aluehallinnon ohjaustehtäviä sekä hallinnonalan digitalisaatioon ja tiedon hallintaan liittyviä ohjaustehtäviä. Työvälineinä ovat EU-ohjelmat ja rahoitusvälineet, säädösvalmistelu, tulosohjaus, tiedolla johtaminen sekä laaja kumppanuusyhteistyö kansallisesti ja kansainvälisesti.

Osasto vastaa elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten, työ- ja elinkeinotoimistojen sekä niiden yhteisen kehittämiskeskuksen (KEHA) yleishallinnollisesta ohjauksesta ja valvonnasta. 

Virkaan tuli 16 hakemusta.

Lisätiedot:
henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela, TEM, p. 029 504 7988
 
 

 
Tillbaka till toppen