Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Ambassadchef till Bagdad, sidoackrediteringar och befullmäktigande på Bahamas

Utrikesministeriet 6.9.2019 10.52
Nyhet

Vid föredragningen den 6 september beslutade republikens president om utnämningen av en ambassadchef till Bagdad, flera sidoackrediteringar och befullmäktigande av en ambulerande ambassadör.

Republikens president har vid föredragningen den 6 september utnämnt utrikesrådet Vesa Häkkinen till chef för Finlands ambassad i Bagdad. Häkkinen inleder arbetet den 15 november 2019.

Häkkinen arbetar för närvarande som enhetschef för utrikesministeriets aktualitetskommunikation. Innan detta var han ställföreträdande beskickningschef vid ambassaden i Warszawa. Vid utrikesministeriet har Häkkinen bland annat arbetat med inresefrågor. Han har även tjänstgjort vid Finlands ambassad i Stockholm och vid generalkonsulatet i S:t Petersburg. Häkkinen är politices magister. Han har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 1999.

Vesa Häkkinen. Foto: Kimmo Räisänen/UM

Presidenten beslutade också om sidoackreditering av chefen för Finlands ambassad i Abu Dhabi, ambassadör Marianne Nissilä, i Bahrain och Qatar, chefen för ambassaden i Bukarest, ambassadör Marjut Akola, i Moldova och chefen för ambassaden i Mexico City, ambassadör Päivi Pohjanheimo, i Costa Rica.

Presidenten befullmäktigade även den Helsingforsbaserade ambulerande ambassadören för Karibien, Pertti Ikonen, att representera Finland i Bahamas.

Ytterligare information: Pirjo Tulokas, personaldirektör, tfn 029 5351413

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected]

Tillbaka till toppen