Statsrådet och ministerierna Media
main-mobile-navigation-header

Regeringen besöker tiotals bibliotek

19.6.2019 11.30
Yleinen
Publicerad på svenska 27.6.2019 kl. 14.22
Regeringen besöker tiotals bibliotek
biblioteksrunda

Under sommaren reser statsminister Antti Rinnes regering runt i landet för att diskutera sitt regeringsprogram med finländarna. Diskussionsmötena ordnas på tiotals bibliotek runt om i Finland.

Syftet med biblioteksrundan är att redogöra för regeringens viktigaste mål och få respons på regeringsprogrammet.

”Regeringsprogrammet offentliggjordes i Helsingfors centrumbibliotek Ode: direkt till finländarna, bland folket och i bildningens hemvist. Nu vill vi fortsätta vår diskussion med folket under en biblioteksrunda. Biblioteksväsendet utgör en hörnsten i den finländska bildningen och erbjuder oss många gemensamma mötesplatser. Dessutom är bibliotek förknippade med en bra finländsk princip: det vi har till låns ska lämnas tillbaka i gott skick”, säger statsminister Rinne.

Utrikesminister Pekka Haavisto och familje- och omsorgsminister Krista Kiuru inledde biblioteksrundan i Björneborg den 15 juni. Denna vecka, onsdagen den 26 juni, besöker kommun- och ägarstyrningsminister Sirpa Paatero huvudbiblioteket i Varkaus och inrikesminister Maria Ohisalo Östra centrums bibliotek i Helsingfors. Miljö- och klimatminister Krista Mikkonen besöker å sin sida Kouvola huvudbibliotek fredagen den 28 juni.

Näringsminister Katri Kulmuni och arbetsminister Timo Harakka diskuterar regeringsprogrammet i Gårdsbacka bibliotek i Helsingfors måndagen den 1 juli. Statsminister Antti Rinne besöker å sin sida Sellobiblioteket i Esbo tisdagen den 2 juli.

Närmare information om tidigare och kommande biblioteksbesök finns på statsrådets webbplats. Vi informerar också om biblioteksbesöken i sociala medier med hashtaggarna #kirjastokiertue och #biblioteksrunda.

Ytterligare information: Dimitri Qvintus, specialmedarbetare, tfn 050 574 0956, och Päivi Anttikoski, statsrådets kommunikationsdirektör, tfn 040 536 4821, statsrådets kansli

Yleinen
Tillbaka till toppen