Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Jukka Matilainen blir pressattaché i Moskva

utrikesministeriet
Utgivningsdatum 6.7.2022 15.09 | Publicerad på svenska 6.7.2022 kl. 15.10
Pressmeddelande

Utrikesministeriet har utnämnt Jukka Matilainen till pressattaché vid Finlands ambassad i Moskva. Anställningen som börjar i augusti löper över tre år.

Jukka Matilainen

Matilainen arbetar nu som kommunikationschef för polisinrättningen i Östra Nyland. Tidigare har han arbetat bland annat som ställföreträdande kommunikationschef vid inrikesministeriet.

Pressattachén svarar för ambassadens externa kommunikation och medierelationer. Till arbetsuppgifterna hör också att genom kommunikation och arbetet med Finlandsbilden främja Finlands intressen i Moskva och Ryssland. Han medverkar också i att planera och genomföra Team Finland-nätverkets kommunikation i Ryssland.

Jukka Matilainen har studerat organisationskommunikation, journalistik och ryska språket och kulturen vid Jyväskylä universitet och kommunikation och ryska språket och kulturen vid Jaroslavl universitet i Ryssland. Matilainen har arbetat i olika chefs- och expertuppgifter inom kommunikation i över 12 år. På grund av hans kunskaper i ryska och kännedom om rysk kultur har han också arbetat vid Polisstyrelsen och polisinrättningen i Helsingfors för att främja relationerna mellan polisen i Finland och Ryssland.

Mer information:

  • Johanna Kotkajärvi, biträdande avdelningschef, tfn 0295 351 351
  • Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected]
 
Tillbaka till toppen