Hoppa till innehåll

Kristiina Kokko blir statssekreterare hos ministrarna Ikonen och Multala

finansministerietstatsrådets kommunikationsavdelningundervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 4.7.2024 13.28
Pressmeddelande 331/2024

Statsrådet utnämnde vid sitt allmänna sammanträde torsdagen den 4 juli teologie magistern och tradenomen Kristiina Kokko till statssekreterare hos kommun- och regionminister Anna-Kaisa Ikonen och forsknings- och kulturminister Sari Multala från och med den 1 augusti. Statssekreterarna utnämns för ministerns mandatperiod.

Kokko övergår till posten som statssekreterare från uppdraget som Samlingspartiets partisekreterare. Dessförinnan arbetade hon som utvecklingschef vid Akava. Hon har också arbetat som specialmedarbetare till flera ministrar. Kristiina Kokko är även präst och hör till prästerskapet i Helsingfors stift.

Statssekreteraren bistår ministern i uppgifter som anknyter till den politiska styrningen och till beredningen av ärenden. Statssekreteraren biträder och representerar ministern när det gäller formulering av politiska riktlinjer, samordning mellan ministerierna och sammanjämkning av ståndpunkter, genomförande av regeringsprogrammet inom ministerns ansvarsområde samt skötsel av EU-ärenden och internationella uppdrag.

Ytterligare information: Päivi Paasikoski, statsrådets kommunikationsdirektör, tfn 0295 160 136, statsrådets kansli