Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Valtioneuvosto framsida

Minister Skinnari besöker Stockholm

Utrikesministeriet
25.10.2021 9.05 | Publicerad på svenska 25.10.2021 kl. 9.20
Pressmeddelande

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari reser till Stockholm den 25 oktober. Ministern träffar Sveriges utrikeshandelsminister Anna Hallberg och företrädare för den svenska industrin tillsammans med svenska och finska företag och universitet.

Finlands och Sveriges utrikeshandelsministrar träffades i Lahtis i september och kom då överens om ett tätare samarbete för att stärka finansieringen av ländernas forsknings- och utvecklingsverksamhet, nya investeringar och internationalisering. Under detta besök är avsikten att konkretisera planerna tillsammans med högskolor och företag.

”I Lahtis kom vi överens om att konkretisera samarbetet kring eldriven transport och koldioxidneutralt byggande. Genom att förena våra krafter blir vi starkare internationellt”, säger minister Skinnari

Under sitt besök träffar minister Skinnari Sveriges utrikeshandelsminister Anna Hallberg och Marcus Wallenberg, som företräder den svenska industrin. Ministrarna kommer tillsammans att träffa representanter för näringslivet och universitet. Från Sverige deltar bland annat Luleå tekniska universitet, Stora Enso och SSAB. Bland annat Villmanstrand-Lahtis tekniska universitet (LUT), som satsar på klimatneutralt byggande och eldrivna transporter, och tillväxtföretaget Kempower från Lahtis, företräder Finland. Minister Skinnari träffar också Sveriges finansminister Magdalena Andersson.

”Samarbetet mellan Finland och Sverige är mycket intensivt på nästan alla områden, inklusive handel och forskning. Den globala konkurrensen är mycket hård och därför ligger det i båda ländernas intresse att just vi samarbetar”, säger Skinnari.

 

Ytterligare information:
Tiina Vainio, ministerns specialmedarbetare, tfn +358 50 524 65 59
Christina Lehtinen, ställföreträdande chef för enheten för norra Europa, tfn +358 50 461 9105

 
Tillbaka till toppen