Statsrådet och ministerierna Media
main-mobile-navigation-header
Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi

Nya ambassadörer

Utrikesministeriet 15.3.2019 12.07
Nyhet

Vid föredragningen fredagen den 15 mars utnämnde republikens president följande nya ambassadörer.

Utrikesrådet Marianne Nissilä utnämndes till chef för Finlands ambassad i Abu Dhabi från och med den 1 juni 2019. För närvarande är Nissilä utrikesministeriets ambassadör för utbildningsexport. Hon har erfarenhet av utrikesrepresentationen från EU-representationen i Bryssel, från Haag och Paris. Nissilä har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 1996.

Utrikesrådet Marjut Akola har utnämnts till chef för Finlands ambassad i Bukarest från och med den 17 juni 2019. Akola tjänstgör nu som enhetschef vid utrikesministeriets enhet för marknadstillträde. Hon har tidigare erfarenhet av utrikesrepresentationen från Genève, Bryssel och Riga. Akola har tjänstgjort vid utrikesministeriet sedan 1998.

Utrikesrådet Riitta Swan har utnämnts till chef för Finlands ambassad i Dar es Salaam från och med den 1 juni 2019. Hon tjänstgör för närvarande i Abu Dhabi där hon varit ambassadör sedan 2015. Swan har också erfarenhet av utrikesrepresentationen från Budapest och Stockholm. Hon har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 1987.

Utrikesrådet Päivi Pohjanheimo har utnämnts till chef för Finlands ambassad i Mexico City från och med den 17 juni 2019. Hon tjänstgör för närvarande i Bukarest där hon varit ambassadör sedan 2015. Hon har tidigare erfarenhet av utrikesrepresentationen från London och Tunis. Pohjanheimo har tjänstgjort vid utrikesministeriet sedan 2002.

Utrikesrådet Roy Eriksson har utnämnts till chef för Finlands ambassad i Ottawa från och med den 17 juni 2019. Eriksson tjänstgör för närvarande i Mexiko City där han varit ambassadör sedan 2015. Inom utrikesrepresentationen har han tidigare tjänstgjort i Bryssel, Berlin, Ottawa och Ankara. Eriksson har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 1990.

Utrikesrådet Antti Vänskä har utnämnts till chef för Finlands ambassad i Singapore från och med den 1 juni 2019. Vänskä tjänstgör för närvarande i Washington där han har varit ställföreträdande ambassadör i sedan 2015. Han har tidigare erfarenhet av utrikesrepresentationen från Berlin och Sankt Petersburg. Vänskä har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 1996.

Utrikesrådet Pekka Hukka har utnämnts till chef för Finlands ambassad i Tunis från och med den 1 juni 2019. Hukka tjänstgör för närvarande i Dar es Salaam där han varit ambassadör sedan 2015. Han har tidigare tjänstgjort vid OECD-representationen i Paris och i Dar es Salaam. Hukka har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 1985.

Ytterligare information: Pirjo Tulokas, personaldirektör, tfn 0295 351 413

Tillbaka till toppen