Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Espanjan ensimmäinen varapääministeri Nadia Calviño vierailee Suomessa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 24.9.2021 16.02
Tiedote

Espanjan ensimmäinen varapääministeri, talous- ja digitalisaatioasioiden ministeri Nadia Calviño vierailee Suomessa maanantaina 27. syyskuuta. Suomen vierailuun osallistuvat myös digitalisaatiosta ja tekoälystä vastaava valtiosihteeri Carme Artigas sekä telekommunikaatiosta ja digitaalisesta infrastruktuurista vastaava valtiosihteeri Roberto Sánchez. Varapääministeri Calviño on Suomessa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan kutsumana.

Ensimmäinen varapääministeri Calviño tapaa ministeri Harakan lisäksi valtiovarainministeri Annika Saarikon sekä ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministeri Ville Skinnarin.

Varapääministeri Calviñon ja ministeri Harakan tapaamisessa keskustellaan muun muassa datataloudesta, yhteistyöstä digitalisaatioasioissa ja kyberturvallisuudesta.

Tapaamisessa varapääministeri, valtiovarainministeri Annika Saarikon kanssa keskustellaan Euroopan talouden elpymisestä sekä muista ajankohtaisista talous- ja rahoitusasioista.

Ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministeri Ville Skinnarin kanssa keskustelun aiheina ovat maiden elpymisohjelmien tarjoamat mahdollisuudet. Espanjan elpymisohjelman pääaloja ovat muun muassa vihreä siirtymä ja digitalisaatio, joissa Suomella on paljon osaamista tarjottavanaan.

Varapääministeri Calviñolla on lisäksi Business Finlandin järjestämä pyöreän pöydän keskustelu suomalaisten teknologiayritysten kanssa.

Lisätietoja:

liikenne- ja viestintäministerin erityisavustaja Johanna Juselius, p. 0295 342 141, johanna.juselius(at)gov.fi

erityisasiantuntija Annina Tikkanen, liikenne- ja viestintäministeriö, p. 050 478 3398, annina.tikkanen(at)gov.fi

valtiovarainministerin erityisavustaja Petra Schulze Steinen, p. 040 671 7278, petra.schulze-steinen(at)gov.fi


 
Tillbaka till toppen