Statsrådet och ministerierna Media
main-mobile-navigation-header
Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Anne-Mari Virolainen till Kina

Utrikesministeriet 11.1.2019 12.48
Nyhet

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Anne-Mari Virolainen besöker Kina den 13–16 januari 2019 som en del av delegationen som följer med på republikens presidents statsbesök.

Minister Anne-Mari Virolainen leder en Team Finland-delegation som främst företräder företag inom vintersportbranschen. Delegationen ska bland annat delta i invigningen av Finlands och Kinas gemensamma temaår för vintersport.

Minister Virolainen deltar i president Sauli Niinistös officiella möten med Kinas president Xi Jinping, premiärminister Li Keqiang och ordföranden för nationella folkkongressen Li Zhanshu. Hon deltar också i presidentens möte med chefen för den kinesiska utvecklingsbanken Zhao Huan.

Minister Virolainen ska inviga ett Team Finland-seminarium om vintersport och hålla ett anförande under ett jämställdhetsseminarium som ordnas av Finlands ambassad och FN:s befolkningsfond UNFPA. På ministerns program står också ett frukostmöte med finska handelsföreningen i Peking och en Team Finland-kvällstillställning. Minister Virolainen har även möten med den kinesiske handelsministern Zhong Shan och med biträdande ministern vid vetenskaps- och teknologiministeriet Zhang Jianguo.

Tillbaka till toppen