Hoppa till innehåll

Liisa Räsänen blir Statskontorets generaldirektör

finansministeriet
Utgivningsdatum 15.2.2024 13.29
Pressmeddelande
Liisa Räsänen.
Bild: Patent- och registerstyrelsen

Statsrådet har utnämnt politices magistern Liisa Räsänen till Statskontorets generaldirektör. Räsänen är för närvarande divisionschef vid Statskontoret.

”Det är fint att bli utnämnd till Statskontorets generaldirektör och att få fortsätta arbeta för samhällets och kundernas bästa. Statskontorets centrala roll i en tillförlitlig skötsel av statens ekonomiförvaltning och ersättningstjänster och till stöd för utveckling av förvaltningen accentueras i dagens allvarliga förhållanden. Jag är tacksam att min nya roll möjliggör fortsatt samarbete med Statskontorets kompetenta och engagerade sakkunniga och med våra intressentgrupper och partner”, säger Räsänen.

Räsänen är också Master of Arts in European Economic Studies och Executive Master of Business Administration. Hon arbetar för närvarande som divisionschef vid Statskontoret. Tidigare har Räsänen arbetat bland annat som direktör vid Patent- och registerstyrelsen och i flera olika uppgifter vid Kommunikationsverket. 

Statsrådet fattade beslut om utnämningen den 15 februari. Räsänen utnämndes till tjänsten för perioden 23 februari 2024–22 februari 2029.

Statskontoret är ett ämbetsverk inom finansministeriets förvaltningsområde. Det producerar bland annat statens interna koncerntjänster som hänför sig till ekonomi, personalärenden och informationsledning, ansvarar för statens låntagning och skuld- och kassaförvaltning samt sköter statens bokföring och olycksfallsersättningar. Dessutom beviljar Statskontoret militär- och brottsskadeersättningar till medborgare samt förvaltar lån, räntestöd och statsborgen som beviljats av staten.

Mer information:
Susanna Huovinen, understatssekreterare, tfn 02955 30205, susanna.huovinen(at)gov.fi