Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Mikael Collan vald till överdirektör för Statens ekonomiska forskningscentral

finansministeriet
Utgivningsdatum 15.10.2020 14.03 | Publicerad på svenska 15.10.2020 kl. 15.05
Pressmeddelande
Mikael Collan

Statsrådet har utnämnt ekonomie doktor Mikael Collan till överdirektör för Statens ekonomiska forskningscentral (VATT). Collan arbetar för närvarande som professor vid LUT-universitetet.

”Jag har stora förväntningar på uppgiften och jag försöker med min egen insats utveckla forskningscentralen i en riktning där dess genomslagskraft i beredningen av reformer och i förhandsbedömningen av beslutsfattandet förbättras”, berättar Collan.

Collan arbetar för närvarande som professor i strategisk finansiering vid LUT-universitetet. Dessförinnan har Collan bland annat varit professor i redovisning vid LUT-universitetet samt överlärare vid Åbo yrkeshögskola. I sin senaste forskningsverksamhet har Collan fokuserat på att utveckla stödjandet av investeringsbeslut och tillämpningen av oskarp logik i det ekonomiska beslutsfattandet.

Statens ekonomiska forskningscentral (VATT) är en expertenhet inom tillämpad ekonomisk forskning som hör till finansministeriets förvaltningsområde. VATT bedömer de politiska åtgärdernas konsekvenser för individer, hushåll och företag genom att utnyttja statistiska metoder och material i omfattande register. VATT är också sakkunnig i fråga om beredningen av beslutsfattandet och bedömningen av den ekonomiska politiken.
Collan utnämndes till tjänsten från och med den 1 januari 2021 för en tid av fem år. 

Ytterligare information:
Toni Tuomainen, regeringssekreterare, tfn 02955 30411, toni.tuomainen(at)vm.fi

 
Tillbaka till toppen