Hoppa till innehåll

Niina Oresmaa direktör för ansvarsområdet för basservice, rättsskydd och tillstånd vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 28.10.2024 12.00
Pressmeddelande

Social- och hälsovårdsministeriet har utnämnt Niina Oresmaa till direktör för ansvarsområdet för basservice, rättsskydd och tillstånd vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland. Hon tillträder tjänsten den 1 november 2024. Tjänsteförhållandet gäller till den 31 december 2025.

Oresmaa har arbetat vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland inom ansvarsområdet för basservice, rättsskydd och tillstånd sedan 2017, först med sakkunniguppgifter och från år 2021 som enhetschef. Hon har ledningserfarenhet också av ledningsuppgifter i socialt arbete inom kommunsektorn. Oresmaa är politices magister. 

Tjänsten söktes av 15 personer. 

Ansvarsområdet basservice, rättsskydd och tillstånd omfattar uppgifter i anslutning till social- och hälsovård, miljöhälsovård, främjande och tillgodoseende av rättssäkerhet, konsument- och konkurrensförvaltning och utvärdering av den regionala tillgången till basservice. Direktören leder regionförvaltningsverkets ansvarsområde för basservice, rättsskydd och tillstånd och ansvarar för att verksamheten inom ansvarsområdet leder till resultat och för att resultatmålen nås. Direktören är underställd överdirektören för regionförvaltningsverket och medlem i verkets ledningsgrupp.

På grund av den pågående reformen av statens regionförvaltning är tjänsten tidsbegränsad till utgången av år 2025. 

Mer information

Liisa Perttula, personal- och förvaltningsdirektör, tfn 0295 163 521, [email protected]