Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Ge din syn på migrationspolitiken i tjänsten Dinasikt.fi

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 5.11.2021 13.33
Nyhet

I juni tillsatte inrikesministeriet ett projekt med uppgift att fastställa långsiktiga mål för Finlands övergripande migrationspolitik. Som bakgrund till arbetet kartläggs nu medborgarnas och invandrarnas tankar.

I enkäten efterlyses synpunkter på hurdan migrationspolitik Finland behöver. Förslagen till utveckling av migrationspolitiken kan vara strategiska eller konkreta. Dessutom ska åsikterna gärna motiveras kort. Enkäten kan besvaras fram till den 30 november.

Migrationspolitiken är ett omfattande politikområde. Genom den styrs bland annat hur vi får arbetstagare som vi behöver från utlandet till Finland, på vilka grunder asyl eller uppehållstillstånd beviljas i Finland, hurdana myndighetsprocesser invandrare stöter på och hurdan integration de erbjuds.

Genom en övergripande migrationspolitik vill inrikesministeriet samla olika aktörers verksamhetsfält i en och samma diskussion och fastställa enhetliga mål för dem. En övergripande migrationspolitik innebär samarbete och olika aktörers delaktighet. Avsikten är att under projektet höra samhällets synpunkter på bred front.

Ytterligare information:

Harri Sivula, konsultativ tjänsteman, tfn 0295 488 623, [email protected]
Anna Rundgren, specialsakkunnig, tfn 0295 488 324, [email protected]

 
Tillbaka till toppen