Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Högnivåarbetsgruppen för turism inleder sin verksamhet

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 1.9.2021 12.53 | Publicerad på svenska 1.9.2021 kl. 13.04
Nyhet

Arbets- och näringsministeriet har tillsatt en högnivåarbetsgrupp för turism med uppgift att vara ett rådgivande sakkunnigorgan i strategiska helheter som anknyter till utvecklingen av turismen. Högnivåarbetsgruppen främjar genomförandet av Finlands turismstrategi 2019–2028. Den följer och utvärderar också utvecklingen av branschens verksamhetsmiljö och fenomen samt stöder beredningen av politiska åtgärder inom turismen.

Ordförande för högnivåarbetsgruppen för turism är näringsminister Mika Lintilä och vice ordförande är överdirektör Ilona Lundström vid arbets- och näringsministeriet. I högnivåarbetsgruppen för turism finns representanter för de ministerier som är centrala med tanke på turistbranschen samt enheterna inom deras förvaltningsområden, landskapsförbunden och statens regionförvaltning, regionala turistorganisationer, turistföretag, forsknings- och utbildningsorganisationer samt organisationer. Sekretariatet för arbetsgruppen är verksamt vid arbets- och näringsministeriet. 

Mandatperioden för högnivåarbetsgruppen för turism börjar den 1 september 2021 och fortsätter till den 31 december 2028.

Ytterligare information:
Sanna Kyyrä, ledande sakkunnig, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7012 
 

 
Tillbaka till toppen