Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Hallitus antoi kumoamisasetuksen - Uudenmaan liikkumisrajoitukset päättyivät

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 15.4.2020 13.45
Tiedote 247/2020
Hallituksen tiedotustilaisuus 15.4.2020

Hallitus antoi tänään 15. huhtikuuta klo 13 pidetyssä valtioneuvoston yleisistunnossa asetuksen, jolla kumotaan Uudenmaan liikkumisrajoitukset. Asetus tuli voimaan välittömästi istunnon jälkeen.

Hallitus linjasi neuvottelussaan tiistaina 14. huhtikuuta Uudenmaan liikkumisrajoituksen kumoamisesta ja kertoi siitä keskiviikkoaamuna pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Hallitus kuitenkin suosittelee välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista, kuten vapaa-ajan matkustamista, myös kotimaassa. Myös muita toimenpiteitä ja rajoituksia epidemian rajoittamiseksi ja väestön suojelemiseksi tulee jatkaa ja noudattaa.

Kumoamisasetus, viralliselta nimeltään ”valtioneuvoston asetus valmiuslain 118 §:ssä säädettyjen toimivaltuuksien käyttöönotosta annetun valtioneuvoston asetuksen ja liikkumisen tilapäisistä rajoituksista väestön suojaamiseksi annetun valtioneuvoston asetuksen kumoamisesta” on julkaistu valtioneuvoston verkkosivuilla liiteaineistoineen.


Lisätietoja: alivaltiosihteeri Timo Lankinen, p. 0295 160 300, valtioneuvoston kanslia ja ylijohtaja Tero Kurenmaa, p. 0295 488 340, sisäministeriö

 
Tillbaka till toppen