Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Kampanjen #OmassaKuplassa uppmuntrar valborgsfirande i den närmaste kretsen

inrikesministerietstatsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 28.4.2021 15.00 | Publicerad på svenska 30.4.2021 kl. 10.24
Pressmeddelande 265/2021
#omassakuplassa

Statsrådets kansli, Institutet för hälsa och välfärd, inrikesministeriet och polisen vänder sig till finländarna inför valborgshelgen med en gemensam kampanj. Den uppmuntrar alla att fira valborgshelgen på ett coronasäkert sätt och komma ihåg begränsningarna.

– Kampanjen #OmassaKuplassa påminner oss alla om att det ännu inte är en bra idé att samlas för att fira Valborg. Det är bättre att fira #VappenHemma eller bara med sina allra närmaste, i sin egen bubbla. Kampanjen tipsar också om alternativet att fira valborg helt på distans, och till exempel njuta av valborgskonserter på tv, säger kommunikationschef Päivi Tampere från statsrådets kansli.

Kampanjens viktigaste mål är att antalet smittade inte ska börja stiga under valborgshelgen.
    
– Även om antalet coronafall nu sjunker, är det viktigt att också under valborg hålla fast vid begränsningarna som gäller sammankomster, att minnas säkerhetsavstånden och en omsorgsfull handhygien. Vi måste ha tålamod att fira valborgsmässoafton och första maj på ett tryggt sätt. På det sättet kan vi alla få en bättre sommar, säger överläkare Otto Helve från Institutet för hälsa och välfärd.

Polisen, som också är med i kampanjen, önskar att alla följer rekommendationerna och de regionala restriktionerna så att polisen slipper ingripa i förbjudna sammankomster.

– Vi kan alla bidra med att uppföra oss ansvarsfullt, säger polisöverinspektör Vesa Pihajoki från Polisstyrelsen.

Kampanjen #OmassaKuplassa syns i sociala medier dagarna före valborg. Kampanjen samordnas av teamet för strategisk kommunikation vid statsrådets kansli (@suomitoimii).

Ytterligare information: Alma Snellman, kommunikationsexpert, statsrådets kansli, tfn 0295 160 127

www.suomitoimii.fi/vappu

 
Tillbaka till toppen