Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Självständighetsfesten för Finlands barn med statsminister Rinne som värd närmar sig

Statsrådets kommunikationsavdelning
27.11.2019 9.03 | Publicerad på svenska 27.11.2019 kl. 9.14
Pressmeddelande 616/2019

Hundratals barn runt om i Finland börjar så småningom förbereda sig för en självständighetsfest för Finlands barn, som statsminister Antti Rinne står värd för den 5 december.

Till festen i Ständerhuset har det bjudits in två tioåringar från varje kommun i Finland. Temat för årets fest är ”Finland i världen och världen i Finland”.

”Det är en glädje att jag som statsminister för första gången får stå värd för denna fest för barn från Finlands varje kommun. Jag ser fram emot att få höra vilka saker i Finland som gör barnen stolta över sitt hemland. En av statsministerns viktigaste uppgifter är att göra den finländska välfärdsstaten ännu bättre, särskilt för barnen, som är vår framtid”, säger statsminister Rinne.

”Festtraditionen är ett fint sätt att låta barnen fira Finland. Glädje, lek och delaktighet har en framträdande roll på barnens fest. Festen lägger också fokus på barnens rättigheter, och på det faktum att barnen är medborgare med viktiga budskap till oss vuxna”, konstaterar Mannerheims Barnskyddsförbunds generalsekreterare Milla Kalliomaa.

Självständighetsfesten för Finlands barn planeras och genomförs i samarbete med Mannerheims Barnskyddsförbund och Barnombudsmannens byrå.

Ytterligare information: Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, produktionschef, tfn 0295 160 220, och Heta-Leena Sierilä, kommunikationschef, tfn 040 588 8589, statsrådets kansli

Antti Rinne regeringen
 
Tillbaka till toppen