Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsminister Marin deltar i ett möte mellan de nordiska statsministrarna och Indiens premiärminister

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 27.4.2022 13.58
Pressmeddelande 263/2022

De nordiska statsministrarna och Indiens premiärminister sammanträder i Köpenhamn den 4 maj. Syftet med mötet är att stärka och utveckla relationerna och samarbetet mellan de nordiska länderna och Indien.

Ministrarna ska diskutera det förändrade säkerhetsläget i Europa till följd av Rysslands anfallskrig samt samarbetet mellan de nordiska länderna och Indien. Aktuella områden för samarbete är internationellt samarbete efter covid-19-pandemin, klimatarbete och hållbar utveckling, blå ekonomi, innovationer och digitalisering.

De nordiska statsministrarna och Indiens premiärminister träffades senast i Stockholm 2018. Statsminister Sanna Marin och Indiens premiärminister Narendra Modi hade ett bilateralt distansmöte i mars 2021. Vid mötet enades de om partnerskap mellan Finland och Indien för att främja hållbar utveckling och digitalisering.

I samband med mötet i Köpenhamn har statsminister Marin enskilda möten med Indiens, Danmarks och Norges premiärministrar. 

Ytterligare information: Lauri Voionmaa, specialmedarbetare (internationella ärenden), tfn 050 421 0422, Anne Sjöholm, kommunikationschef för EU-ärenden, tfn 040 537 0733, statsrådets kansli, och René Söderman, teamledare (Indien), 050 362 9536, utrikesministeriet
 

 
Tillbaka till toppen