Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Pääministeri Marin osallistuu Pohjoismaiden ja Intian pääministerikokoukseen

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 27.4.2022 13.58
Tiedote 263/2022

Pohjoismaiden ja Intian pääministerit kokoontuvat Kööpenhaminassa 4. toukokuuta. Kokouksen tavoitteena on lujittaa ja kehittää Pohjoismaiden ja Intian välisiä suhteita ja yhteistyötä.

Pääministerikokouksen aiheita ovat Venäjän hyökkäyssodan vuoksi muuttunut Euroopan turvallisuustilanne sekä Pohjoismaiden ja Intian yhteistyö. Ajankohtaisia yhteistyön aloja ovat koronapandemian jälkeinen kansainvälinen yhteistyö, ilmastotyö ja kestävä kehitys, sininen talous, innovaatiot ja digitalisaatio.

Pohjoismaiden ja Intian pääministerit tapasivat edellisen kerran Tukholmassa vuonna 2018. Maaliskuussa 2021 pääministeri Sanna Marin ja Intian pääministeri Narendra Modi tapasivat kahdenvälisessä etäkokouksessa. Tuolloin sovittiin kestävän kehityksen ja digitalisaation kumppanuuksista Suomen ja Intian välillä.

Kööpenhaminan kokouksen yhteydessä pääministeri Marinilla on kahdenvälinen tapaaminen Intian, Norjan ja Tanskan pääministereiden kanssa. 

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Lauri Voionmaa, p. 050 421 0422; EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia ja Intia-tiimin vetäjä René Söderman p. 050 36 295 36, ulkoministeriö
 

 
Tillbaka till toppen