Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Pääministeri Marin Pariisiin

Valtioneuvoston viestintäosasto
29.6.2021 21.54
Tiedote 422/2021

Pääministeri Sanna Marin osallistuu keskiviikkona 30. kesäkuuta Pariisissa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin, Meksikon ja YK:n isännöimään huippukokoukseen. Generation Equality Forum on lähtölaukaus kampanjalle, jonka tavoitteena on vauhdittaa sukupuolten tasa-arvoa maailmanlaajuisesti.

Generation Equality Forum järjestetään tiukoin koronarajoittein, ja siihen osallistuu toistakymmentä valtioiden ja hallitusten johtajaa, YK:n pääsihteeri Antonio Guterres ja muita kansainvälisten instituutioiden johtajia, kansalaisjärjestöjen edustajia sekä yritysjohtajia.
 
Tapahtumassa Suomi ja muut Generation Equality -toimijat julkistavat omat sitoumuksensa yhdessä sovittujen tasa-arvotavoitteiden saavuttamiseksi.
 
Generation Equality -kampanjassa on kuusi toimintaryhmää, jotka edistävät tasa-arvon toteutumista konkreettisilla toimintaohjelmilla. Ohjelmat toteutetaan seuraavien viiden vuoden aikana yhteistyössä hallitusten, yritysten, järjestöjen ja nuorisoliikkeiden kanssa. 
 
Suomella on kampanjassa johtorooli teknologia-alan ja innovaatiotoiminnan tasa-arvoon keskittyvässä toimintaryhmässä. Muut ryhmät keskittyvät toimintaohjelmissaan sukupuolittuneeseen väkivaltaan, seksuaali- ja lisääntymisterveyteen, taloudelliseen oikeudenmukaisuuteen, ilmastonmuutokseen sekä naisten johtajuuteen liittyviin kysymyksiin. 
 
Suomelle on tärkeää sukupuolittuneen verkkoväkivallan poistaminen sekä turvallisten verkkoympäristöjen luominen. Suomen ja maailmanlaajuisen kampanjan päätavoitteita on myös innostaa tyttöjä ja naisia hyödyntämään teknologiaa sekä hakeutumaan töihin teknologia-alalle. Koulutus on avainasemassa tasa-arvoisen teknologian luomiseksi. 
 
Suomi osallistuu kampanjaan myös johtorooliaan laajemmin ja on sitoutunut edistämään esimerkiksi seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja oikeuksia konkreettisesti. Naisten ja tyttöjen oikeudet ja tasa-arvo kuuluvat oleellisena osana Suomen kansainväliseen toimintaan ja kampanjaan päästä YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseneksi kaudelle 2022-2024. 
 
Lisätietoja: erityisavustaja Lauri Voionmaa (kansainväliset asiat) p. 0295 160 306 ja erityisavustaja Pirita Ruokonen p. 029 516 0091, valtioneuvoston kanslia
 

Tillbaka till toppen