Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Suomi haluaa tasa-arvon kärkimaaksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 9.10.2019 10.20
Uutinen

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist avaa Tasa-arvoasioiden neuvottelupäivät Oulussa keskiviikkona 9. lokakuuta. Kaksipäiväisen tapahtuman teemana on sukupuoli ja asiantuntijuus.

Ministeri Blomqvist muistuttaa, että hallitusohjelmaan jo kirjattuja tasa-arvoa edistäviä toimenpiteitä täydennetään muun muassa valmistelussa olevassa tasa-arvo-ohjelmassa. Lisäksi on sovittu tasa-arvoa koskevan seurantajärjestelmän kehittämisestä.

Tasa-arvopäivät on suunnattu kaikille tasa-arvoasioiden parissa työskenteleville ja niistä kiinnostuneille, muun muassa viranhaltijoille ja luottamushenkilöille valtionhallinnossa ja kunnissa, työmarkkinajärjestöille, kansalaisjärjestöille, yksityisen sektorin toimijoille, tutkijoille ja opiskelijoille.

Tasa-arvotiedon keskus (THL) järjestää Tasa-arvoasioiden neuvottelupäivät yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, Oulun kaupungin ja laajan tasa-arvotoimijoiden verkoston kanssa. Valtakunnalliset Tasa-arvoasioiden neuvottelupäivät järjestetään viidettä kertaa. Ministeri Blomqvist pitää eri tasa-arvotoimijoiden yhteistyötä tärkeänä ja muistuttaa, että yhteistyöllä on saatu eteenpäin merkittäviä tasa-arvopoliittisia uudistuksia. Hän muistuttaa myös, että tasa-arvokeskustelua pitää käydä koko Suomessa, jotta alueelliset erot tulevat otetuksi huomioon tasa-arvotyössä.

Seuraa tapahtumaa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteella #tasaarvopäivät.

Tasa-arvopäiviä voi seurata suorana tämän linkin kautta

Lisätietoja

eritysasiantuntija Hanna Onwen-Huma, p. 0295163233, [email protected]

Thomas Blomqvist
 
Tillbaka till toppen