Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Finland vill bli ett ledande land i fråga om jämställdhet

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 9.10.2019 10.20
Nyhet

Ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist öppnar jämställdhetsdagarna i Uleåborg onsdagen den 9 oktober. Temat för det två dagar långa evenemanget är kön och expertis.

Temat behandlas ur olika synvinklar såsom utifrån könets inverkan på meritering som sakkunnig och utifrån erfarenheter av att arbeta som jämställdhetsexpert på olika områden.

Minister Blomqvist påminner om att de åtgärder för att främja jämställdheten som redan skrivits in i regeringsprogrammet kompletteras bland annat i det jämställdhetsprogram som är under beredning. Dessutom har man kommit överens om att ta fram ett uppföljningssystem för jämställdhet.

Jämställdhetsdagarna riktar sig till alla som arbetar med jämställdhetsfrågor eller är intresserade av dem: tjänsteinnehavare och förtroendevalda inom statsförvaltningen och kommunerna, arbetsmarknadsorganisationer, frivilligorganisationer, aktörer inom den privata sektorn, forskare och studerande.

Centret för jämställdhetsinformation vid Institutet för hälsa och välfärd arrangerar jämställdhetsdagarna i samarbete med social- och hälsovårdsministeriet, Uleåborgs stad och ett brett nätverk av jämställdhetsaktörer. De nationella jämställdhetsdagarna arrangeras nu för femte gången. Minister Blomqvist anser att samarbetet mellan olika jämställdhetsaktörer är viktigt och påpekar att samarbetet har varit drivkraften till betydande jämställdhetspolitiska reformer. Han betonar att jämställdhetsdebatten bör föras i hela Finland så att regionala skillnader blir beaktade i jämställdhetsarbetet.

Följ evenemanget och delta i diskussionen på sociala medier under hashtaggen #tasaarvopäivät.

Jämställdhetsdagarna kan också ses som direktsändning här

Ytterligare information:

Hanna Onwen-Huma, specialsakkunnig, tfn 0295 163 233, [email protected]

 
Tillbaka till toppen