Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Närmare 2,4 miljoner euro till stora idrotts- och motionsevenemang

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 12.4.2022 10.51
Nyhet

Forsknings- och kulturminister Antti Kurvinen har beviljat sammanlagt 2 385 000 euro till stora internationella idrotts- och motionsevenemang som ordnas i Finland. Understöd delades ut till 36 evenemang.

I och med den fortsatta coronapandemin är det fortfarande svårt att ordna internationella idrotts- och motionsevenemang. På grund av coronarestriktionerna har man varit tvungen att ställa in, flytta på eller ordna evenemang inom ramen för publikbegränsningarna.

I statsbudgeten för 2022 har två miljoner euro reserverats för stora idrotts- och motionsevenemang. I den första tilläggsbudgeten för 2022 ingår dessutom ett anslag på 5 500 000 euro för idrottsverksamhet. Av detta tilläggsanslag har nu 385 000 euro beviljats för att stödja evenemang som ordnats eller ska ordnas inom ramen för publikbegränsningarna under januari–juni eller för att täcka underskottet i kostnaderna för evenemang som har flyttats och ställts in på grund av coronaläget.

Med hjälp av det anslag som anvisats i tilläggsbudgeten kunde man till exempel säkerställa genomförandet av evenemanget Helsinki Ski Weeks och trygga ekonomin för världscupen i skidskytte. Anslaget bidrar också till att täcka kostnaderna för att skjuta upp världsmästerskapet i bandy för ungdomar.

Beviljade understöd

Mer information:
Hannu Tolonen, specialsakkunnig, tfn 0295 330 314

Antti Kurvinen Idrott
 
Tillbaka till toppen