Hoppa till innehåll

Enkät till allmännyttiga aktörer om förhindrande av penningtvätt

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 16.2.2024 12.02 | Publicerad på svenska 16.2.2024 kl. 14.13
Nyhet

Inrikesministeriet kartlägger genom en enkät de allmännyttiga aktörernas resurser och kompetens när det gäller att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism. Enkäten riktar sig exempelvis till organisationer, föreningar och stiftelser.

Genom enkäten samlas information om risker som hänför sig till penningtvätt och finansiering av terrorism. Informationen används vid uppdateringen av den nationella riskbedömning som gäller den allmännyttiga sektorn. Ett ytterligare mål är att ta fram anvisningar för att aktörerna i sin verksamhet så lätt som möjligt ska kunna identifiera risker som hänför sig till penningtvätt och finansiering av terrorism. En motsvarande enkät har inte genomförts tidigare.

Enkäten är ett led i ett mer omfattande projekt som inrikesministeriet har inlett för att utveckla tillsynen över penningtvätt och finansiering av terrorism samt identifieringen och förebyggandet av risker som hänför sig till dessa. Projektets målgrupp är icke-vinstdrivande aktörer, till exempel föreningar, stiftelser och förbund.

Besvara enkäten senast den 23 februari 2024.

Tillbaka till toppen