Hoppa till innehåll

Matias Ollila och Hannes Torppa blir näringsministerns specialmedarbetare

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 14.6.2022 14.55 | Publicerad på svenska 14.6.2022 kl. 15.49
Pressmeddelande
Matias Ollila ja Hannes Torppa. Bild: Tommi Halkosaari, Eveliina Leskelä
Matias Ollila ja Hannes Torppa. Bild: Tommi Halkosaari, Eveliina Leskelä

Näringsminister Mika Lintilä har utsett politices magister Matias Ollila och förvaltningskandidat Hannes Torppa till sina specialmedarbetare. Ollila tillträder sitt uppdrag med industripolitik och kommunikation som ansvarsområde den 17 juni. Torppa tillträder sitt uppdrag med energipolitik som ansvarsområde den 1 juli.

Matias Ollila övergår till uppdraget som specialmedarbetare från uppdraget som politisk planerare av Centern i Finlands kommunikation. Ollila har tidigare varit enhetschef för Vamos vid Helsingfors Diakonissanstalt och projektkoordinator vid NTM-centralen i Egentliga Finland.

Hannes Torppa övergår till uppdraget som specialmedarbetare från uppdraget som utbildningschef vid FCG Finnish Consulting Group. Torppa har tidigare arbetat som assistent vid Vasa universitet och som ledamotsassistent i riksdagen.

Utöver Ollila och Torppa fortsätter Mari Kokko som näringsministerns specialmedarbetare med företagsamhets-, innovations- och regionalpolitik som ansvarsområde. Statssekreterare hos minister Lintilä är Ann-Mari Kemell.

Ytterligare information:
Ann-Mari Kemell, näringsministerns statssekreterare, tfn 0295 047 332

Tillbaka till toppen