Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Lintilä kannustaa pohjoismaisen yhteistyön lisäämistä mineraali- ja matkailuasioissa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 16.9.2021 16.18
Tiedote
Elinkeinoministeri Mika Lintilä

Pohjoismaiden ministerineuvoston elinkeinoministereiden kokous pidettiin Helsingin Pikkuparlamentissa torstaina 16.9.2021. Ministerit päättivät muun muassa yhteistyön lisäämisestä kestävässä mineraalituotannossa ja kestävän matkailun edistämisestä. Kokouksen puheenjohtajana toimi elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Kokouksessa julkistettiin Pohjoismaiden kriittisiin raaka-aineisiin liittyvä selvitys, jonka esitteli Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) pääjohtaja Kimmo Tiilikainen. Elinkeinoministeri Lintilä pitää hyvänä, että pohjoismaiset tutkijat ja yritykset saatetaan yhteen. Hänen mukaansa Pohjoismaiden yhteistyö edistää kestävää raaka-ainehuoltoa ja mineraalituotantoa niin kaivoksista kuin kiertotalouden virroista. 

-Raaka-aineiden saanti on keskeistä ilmasto- ja ympäristötavoitteiden saavuttamisessa sekä merkittävä kilpailutekijä pohjoismaiselle elinkeinoelämälle. Standardointi ja sertifiointi ovat kansainvälisen tason asioita, joita me Pohjoismaat voimme edistää yhdessä, linjasi elinkeinoministeri Mika Lintilä.

20 miljoonaa Tanskan kruunua matkailun yhteistyöhön

Elinkeinoministerit päättivät varata 20 miljoonaa Tanskan kruunua (n. 2,7 milj. euroa) matkailualan kestävää kehitystä ja alan elpymistä koronapandemiasta tukeviin toimenpiteisiin ajalle 2021–2024. Aloitteella mm. tuotetaan tietoa päätöksenteon tueksi kestävään kehitykseen liittyvien tavoitteiden asettamisessa, kehitetään matkailun vaikuttavuuden tilastointia sekä etsitään uusia matkailun innovaatioita. 

Pohjoismaista keskustelua matkailuelinkeinon merkittävyydestä ja yhteistyön mahdollisuuksista on tärkeä lisätä. Pohjoismaiden valmiudet ja tahtotila kestävän kehityksen edistämiseksi tarjoavat  hyvät lähtökohdat matkailun kestävyyden vahvistamiseen yhteistyössä, totesi Lintilä

Lisätiedot: 
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv. asiat) Nina Alatalo, TEM, puh. 029 504 7171
teollisuusneuvos Mikko Huuskonen, TEM, p. 029 506 3732
johtava asiantuntija Sanna Kyyrä, TEM, p. +358 295 047 012
 

 
Tillbaka till toppen